Sint Truiden

Genieten op Stayen

Twee rode kaarten, vier doelpunten en een ware pyro op de tribunes. Sint Truiden – Standard Luik werd door de thuisploeg gezien als topper en door de uitploeg slechts als doordeweekse avond wedstrijd. Stayen, het stadion van Sint Truiden, is niet bepaald een plaatje. Met een hotel, een Albert Heijn en een Lidl is het meer een dagelijkse voorziening dan een stadion. Restaurants waren er ook amper waardoor wij verplicht werden te eten bij de snackbar aan de overkant. Een keurmerk scheen het te hebben maar daar smaakte het niet naar.

De sfeer tijdens de wedstrijd was bij vlagen goed. Tot zes keer toe moest de stadion speaker het ” Laat je Horen” inzetten alvorens er een beetje geluid kwam. Toch waren de laatste 25 minuten een waar spektakel waarbij zelfs ik op het puntje van mijn ijskoude stoeltje ging zitten. De uitslag zou uiteindelijk 2-2 worden wat vooral aan de spits van de thuisploeg te wijten was. Niet normaal hoeveel 100% kansen een spits kan missen.

Derhalve was het voor ons een mooie dag vol voetbalbeleving en stadions. Sint Truiden had wellicht niet het meest mooie stadion maar toch konden wij op onze eigen manier genieten op Stayen. Stayen, bedankt!

 

Sint Truiden – Standard Luik 2-2
Toeschouwers: 9670
Stadion: Stayen