Bologna FC

Rossoblu in het prachtige Stadio Renato Dall’Ara

Ik loop door de straten van Bologna. In de verte kan ik de lichtmasten al zien, voor mij altijd een teken dat mijn hart sneller gaat kloppen, dat ik nog iets sneller ga lopen. Om mij heen lopen mensen met rood blauwe sjaals, vlaggen en voetbalshirts. Vandaag bezoek ik Bologna FC tegen Udinese. Vandaag ga ik eindelijk het Renato Dall’Ara zien……

Lopend naar het stadion vraag ik mij af wat ik kan verwachten. Stadions zijn er in elke soort. Vervallen, modern, met open hoeken of met een dak. In elk stadion kan ik genieten. Een combinatie van factoren geeft je een bepaald, soms onbeschrijfelijk, gevoel. De romantiek er om heen, de ligging in woonwijken, de contouren van het stadion of de sfeer op de tribunes. Alles heeft wel iets, niets is hetzelfde. Inmiddels is het nog een uur tot de wedstrijd en wordt het steeds drukker. Ik loop de hoek om en zie haar daar staan, haar met haar unieke uiterlijk zoals ik nog nooit eerder zag.

Vanaf de buitenkant zag ik de enorme tribunes, zag ik de prachtige floodlights en de unieke hoofdtribune. De zuilengalerij lopend door de gehele stad, maakt het plaatje af. Wat een mooi beeld is dit, wat een heerlijk stadion. Ik ben op slag verliefd…….

Een half uur voor de wedstrijd stap ik het stadion binnen. Zie ik de prachtige tribunes en kijk ik naar de hoofdtribune waar mensen genieten in de zon. Het geeft een prachtig plaatje en ik kan niet stoppen met het schieten van foto’s. Wat is dit stadion tof!

Het clublied, het fanatisme op de tribunes en de romantische beelden lieten mij genieten. De wedstrijd was begonnen maar ik kon niet anders dan om mij heen kijken. Het was prachtig en in passie en beleving misschien wel een van mijn mooiste. Bologna FC – Udinese zou die middag eindigen in 1-2 maar ik heb er maar weinig van gezien. Het stadion was oogverblindend, de sfeer had iets romantisch. Ik genoot, genoot van elk moment en genoot van alles om mij heen. Het stadion zal verdwijnen waardoor ik aanraad er snel nog heen te gaan. Dit mag je niet missen, dit wil je mee maken………

Bologna kon helaas niet overtuigen. De supporters vertrokken weer teleurgesteld naar huis. Ik niet, ik bleef genieten van een van de mooiste ervaringen op voetbal gebied. Deze middag had alles…….
Bologna FC – Udinese 1-2
Stadio Renato Dall’Ara
Datum: 30.12.2017