Real Madrid

Real Madrid – Atletico Madrid:

Op 19 augustus 2014 op het bizarre tijdstip van 22.00 uur bezochten wij de heen wedstrijd in de Spaanse Supercup tussen Real Madrid en Atletico Madrid. Na een dag eerder aangekomen te zijn in de Spaanse hoofdstad Madrid en we de nodige bezienswaardigheden hadden bezochten besloten we ruim 8 uur voor aanvang richting het Estadio Santiago de Bernabeu te gaan. Een gigantisch stadion te midden van banken en dure straten maar zeker niet minder mooi.

We besloten om een rondje te lopen en te kijken of er nog mogelijkheden waren voor het volgen van een tour door het imposante stadion. Voor ons gelukkig geen probleem waardoor we nog tijdig het stadion van binnen volledig konden zien alvorens het bespeeld zou worden door de grote voetballers ter aarde. Een bezoek aan de imposante prijzen kast, de kleedkamer van de Koninklijke en het heilige gras van het Bernabeu. Ondanks de hoge prijs was de tour meer dan de moeite waard en was het een mooie opmaak naar de wedstrijd die avond.

Na wat gegeten te hebben besloten we het erop te wagen om de fanshop te bezoeken. Zonder enige grap was dit misschien wel de best draaiende winkel van Spanje. Heel de dag door liepen er enorme groepen mensen in en uit, stonden er enorme rijen en gingen shirts als warme broodjes over de toonbank. Ongelofelijk wat een omzet deze winkel en club moet draaien met hun merchandising.

Enkele dagen voor ons bezoek overleed Real Madrid Legende Di Stefano. Aan het stadion hingen grote doeken met foto’s van Di Stefano en een dank woord aan de man die veel betekende voor de club.

Het stadion was schitterend, een imposant beeld ondanks dat we zo ontzettend hoog zaten. Grote sterren als Cristiano Ronaldo, Iker Casillas en Sergio Ramos stonden op het veld en het was mooi dit eens mee te maken. In totaal waren er iets meer dan 75000 supporters aanwezig en gaf dit een geweldig beeld. Iedere voetbalsupporters zou dit eens moeten meemaken.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een eerbetoon aan Di Stefano. Een muzikant op de piano speelde My way en spelers stonden om de prijzen heen die hij samen met de club had gewonnen. Een groot man werd groots herdacht.

De wedstrijd zelf was nagenoeg eenrichtingsverkeer en was het Real Madrid die de overmacht had. Pas in de 81ste minuut maakte invaller James Rodriquez de 1-0 en was het feest compleet. Eindelijk de verdiende goal waar de Koninklijke zo naar op zoek was.

2 minuten voor tijd kreeg Atletico echter nog een van de spaarzame kansen doormiddel van een corner. Niemand minder dan Raul Garcia tikte de bal vanuit de kluts met de punt van zijn schoen achter Iker Casillas. De eindstand werd hiermee bepaald en duidelijk was dat wij een mooi affiche voorgeschoteld zouden krijgen

Een wedstrijd in het Santiago de Bernabeu raad ik iedere voetbal supporters aan. Een geweldig stadion en spectaculair voetbal gegarandeerd, zeker de moeite waard!

 

Wedstrijd: Real Madrid – Atletico Madrid
Stadion: Estadio Santiago Bernabeu
Toeschouwers: 75 897 toeschouwers
Doelpunten makers: 1-0 James Rodriquez – 1-1 Raul Garcia