Wanneer de loting verricht wordt is het eigenlijk altijd direct zoeken naar de beste opties en de beste mogelijkheden om de wedstrijd te bezoeken. Het liefst bezoek ik de wedstrijden in combinatie met een ander stadion of wedstrijd in de buurt. Op het moment dat Sevilla FC uit het warme of koude balletje kwam wisten we dat we gingen. Enig probleem was hoe we het zo efficiënt mogelijk konden plannen gezien het feit dat vluchten snel duur werden en ook de hoeveelheid vluchten richting de Zuid Spaanse plaats schaars waren. Je moet niet twijfelen om te kijken naar de beste opties zo bleek. Vluchten vanaf Nederland richting Sevilla gingen van 108 euro direct naar 380 euro retour wat uiteraard geen optie was. Alternatieven werden gezocht, gevonden en geboekt maar waren achteraf alles behalve handig zo zou blijken.
Rotterdam – Madrid – Sevilla
Op 17 september vertrok ik met 9 man vanaf Rotterdam Airport richting de hoofdstad van Spanje, Madrid. s ‘Avonds aangekomen in de stad werden de terrasjes opgezocht en werd er genoten van de Spaanse keuken om vervolgens niet al te laat richting het hotel te gaan.
De planning zorgde ervoor dat we al in de vroege ochtend van 18 september, geheel volgens schema, de trein moesten pakken richting het zuiden. Deze maar liefst 3 uur durende reis bracht ons rond het middag uur in Sevilla waarna we direct het huur busje konden ophalen. Zo hadden we namelijk gepland dat we vrijdag ochtend al om half tien terug zouden vliegen van het 500 kilometer verder liggende Madrid. Geen trein na de wedstrijd meer die reed en ook een busreis van 8 uur vonden we iets te lang. Het werd dus een auto reis in een 9 personenbus direct na het laatste fluitsignaal zonder ook maar een minuut tot rust te komen. Efficiënt maar alles behalve goed over nagedacht al zeg ik het zelf!
We begonnen in Sevilla met een kort bezoek aan het Estadio Benito Villamarin van Betis Sevilla. Ondanks alle moeite die gedaan werd door de beveiliging kregen we het toch voor elkaar om het stadion van binnen te zien. Een smoes voor een toilet bezoek kon worden omgezet in een aantal foto’s van binnen in het stadion. Een typisch Spaans stadion met een capaciteit van 56,500 toeschouwers. We bezochten nog de fan shop maar mede vanwege een 19 euro kostende sjaal gingen we met legen handen weer naar buiten. Op naar de binnen waar de terrassen en vele Feijenoorders op ons zaten te wachten.
Sevilla FC – Feyenoord:
Aangekomen in het centrum werd Plaza de Hercules als centraal punt ingenomen en verzamelden zich daar een groot gedeelte van de Feyenoord supporters. Liederen werden gezongen, bier werd gedronken en het nodige ”lokale” eten werd genuttigd. Rond de klok van 6 uur vond de Guardia Civil het genoeg en moest er vanuit de binnenstad gelopen worden richting het stadion. Een gedeelte van de 9 man besloot om de taxi richting het stadion te pakken en de rest wilden graag met de overige supporters richting het stadion te lopen. Een wandeling van normaal gesproken 40 minuten duurde, dankzij de aanwezige politie, ruim anderhalf uur. Daar de ene groep ruim op tijd binnen was kwamen de overige pas 5 minuten voor aanvang binnen en was men gedeeltelijk gehavend door de vriendelijke begroeting van de Sevilla aanhang. Gelukkig was Iedereen binnen en kon de Europese groepsfase beginnen, Ik had er ontzettend veel zin in!
Estadio Ramon Sanchez Pizjuan was het decor voor de wedstrijd Sevilla FC – Feijenoord Rotterdam. Een schitterend stadion, heerlijke temperatuur en een geweldig affiche. Ik had dan ook weinig te klagen en als echte stadion liefhebber kon ik hier alleen maar van genieten.
Helaas was daarmee alles gezegd want Feyenoord was maar voor 1 ding gekomen en dat was om te zorgen om zo min mogelijk goals tegen te krijgen. Twee identieke goals van Sevilla FC zorgde voor wat uiteindelijk de eind uitslag zou worden 2-0. Missie voor het team geslaagd en bij de supporters overheerste vooral onvrede en teleurstelling. Feyenoord is hier nooit gekomen om er een wedstrijd van te maken en kon geen enkele vuist maken tegen de huidig Europa League winnaar. Als ze toch eens wisten wat voor moeite we hadden gedaan om in Sevilla te komen en vooral hoe we weer huiswaarts moesten dan hadden ze misschien wat beter hun best gedaan. Al zal die gedachten altijd een illusie blijven en moeten we er maar niet te lang bij stil staan.
Sevilla – Madrid – Rotterdam
Als jullie dachten dat de wedstrijd het ergste was dan kwam onze geweldige planning nog met een mooi slot. Zo vertrokken we, na de bus nog even keurig tegen de muur van de parkeergarage te hebben gezet, om 12 uur aan de 6 uur durende reis richting Madrid airport.
Gedurende deze slopende reis konden we het niet laten om tussentijds nog even te stoppen in Cordoba om het Estadio Nuevo Arcangel te bezoeken. Dit stadion met een capaciteit van ruim 25000 toeschouwers lag ideaal op de route en direct langs de snelweg.
Na een slopende reis van 8 uur, het duurde toch iets langer dan verwacht, waren we net op tijd op het vliegveld en kon ons laatste gedeelte van de reis beginnen. Zoals jullie kunnen begrijpen weet ik enkel en alleen nog hoe ik het vliegtuig ben ingestapt en heb ik verder weinig meegekregen van de vlucht.. Gelukkig kwamen we een kleine 2,5 uur later weer aan in Rotterdam. Daar waar het twee dagen eerder allemaal begon.
Schitterende trip met ruim 5 uur vliegen, een 3 uur durende treinreis en een slopende 8 uur durende rit na de wedstrijd, maar het was het allemaal waard. Alleen die 90 minuten, die hadden ze wat ons betreft mogen schrappen.
Nog 5 belangrijke wedstrijden te gaan om de tweede ronde van de Europa League te bereiken.
Aan ons zal het niet liggen….
Wedstrijd: Sevilla FC – Feyenoord
Stadion: Estadio Ramon Sanchez Pizjuan
Toeschouwers: 27 604 toeschouwers
Doelpunten makers: 1-0 Krychowiak – 2-0 Mbia