Columns

De zaterdag zal nooit meer hetzelfde zijn

Heel de week kijk je er al naar uit. Een dag volledig in het teken van amateurvoetbal. Het ritueel is elke week hetzelfde. Je stapt vermoeid uit je bed omdat het de vorige avond weer later werd dan verwacht. Je pakt zonder na te denken je voetbal tas om er in de kleedkamer achter te komen dat je weer een scheenbeschermer bent vergeten. Je eet vluchtig je sport ontbijt dat slechts als bodem dient voor die tosti’s en frituur die je in de kantine haalt. Eenmaal aangekomen op de voetbal ben je weer eens te laat. Het maakt ook eigenlijk niets uit want als nog ben je een van de eerste. Zo’n dag is gewoon de mooiste van de week. Geheel in het teken van voetbal, amateurvoetbal wel te verstaan……..

Zonder Grensrechter geen buitenspel

Ik heb het hier niet over een wisselspeler die toevallig een vlag in zijn handen gedrukt krijgt. Niet over de assistent trainer die bij elke lange bal zijn vlag omhoog steekt. Of over een rokende vriend die toevallig bij een wedstrijd kwam kijken maar liever z’n Facebook checkt dan dat hij op buitenspel moet letten. Nee, ik heb het hier over de de grensrechter die vrijwillig een keuze maakt om week in week uit te vlaggen bij een elftal. Een vrijwilliger die zonder commentaar de vlag ophaalt bij de scheidsrechter. Die door weer en wind op gaat in het spelletje zonder te kunnen winnen of verliezen. Ik heb het over de 12de man die in een elftal wordt bekritiseerd wanneer die niet vlagt bij een tegendoelpunt omdat hij nou eenmaal met buitenspel die goal had kunnen voorkomen. Ik heb het over de echte helden langs de velden die ervoor zorgen dat wij kunnen voetballen!

 

Jaaroverzicht 2016

2016 zit er bijna op. De oliebollen, appelflappen, worsten broodjes en andere vette rotzooi vliegen je om de oren. De laatste dagen van het jaar zijn hectisch, druk en altijd vol gepland. Toch moet je altijd even stil staan. Stil staan bij afgelopen jaar en alles wat er is gebeurd. We hebben gelachen, gevochten, gejankt, gescholden en elkaar door dik en dun gesteund. We moesten afscheid nemen van 2 spelers, maar kregen er 3 geweldige gasten bij. De groep wordt groter, loyaler en sterker en dan is voetbal nog maar slechts een klein onderdeel van het geheel.

 

Oude tijden herleven:

 

Na twee jaar VV Heerjansdam en een jaar BVV Barendrecht 17 lijken de mannen onder leiding van trainer Kelvin eindelijk hun vaste team in BVV Barendrecht 9 te hebben gevonden. Enige discussie bestaat nog betreffende de klasse waarin gespeeld gaat worden. Was er aangegeven dat er in de vierde klasse gespeeld moest worden, zijn wij door de KNVB ingedeeld in de vijfde klasse. Een kleine verstoring zal de mannen van Kelvin alles behalve van de wijs brengen en ongeacht de divisie zullen wij klaar zijn voor de competitie. Lees verder