Wedstrijdverslagen

Onzin verhalen lezen? Weten hoe het score verloop ging? of misschien toch geintresseerd in die ene blunder die besproken moet worden? Op deze pagina lees je alles over de afgelopen wedstrijden. Onterecht verloren, makkelijk gewonnen of een saai gelijkspel. Hier leest u alles…..

 

VV Capelle – BVV Barendrecht

Na een succesvolle reeks van drie gewonnen wedstrijden hadden de mannen van BVV 10 de smaak te pakken. Er stond weer een belangrijke pot op het programma. We moesten namelijk aantreden tegen Capelle 8. Bij winst werd de 4de plaats behouden. De stemming zat er goed in: de wedstrijd die oorspronkelijk om kwart voor 5 gespeeld zou worden, was verplaatst naar kwart voor 1, het optimisme was aanwezig en onze trouwe vlagger Michel besloot vanwege het zonnetje rechtstreeks naar Capelle te fietsen. Hiervoor moest hij de steile Brienenoordbrug trotseren! lees verder…..

 

Steeds Hooger – Bvv Barendrecht

Met de overtuigende 12-1 overwinning van vorige week in ons achterhoofd reisde BVV Barendrecht 10 deze keer naar het moeilijk vindbare, vooral voor Tom Jaap, complex van Steeds Hooger. Eenmaal aangekomen op bestemming zagen wij tot onze verbazing dat er maar 1 veld was. Nou is daar weinig mis mee waren het niet dat het veld lag naast een ruiter vereniging waar net de pony races werden gehouden. Wat een lucht kwam er vanaf en dit moest hoe dan ook van invloed zijn op de wedstrijd….. Lees verder

 

BVV Barendrecht – Neptunus Schiebroek

Na een aantal dagen nagenieten van de klinkende 1-8 overwinning bij DCV was het voor BVV 10 zaak om dit een goed vervolg te geven. Nadat alle beelden van de wedstrijd tegen DCV waren bekeken, kon de focus eindelijk op de volgende tegenstander: Neptunus Schiebroek 4. Neptunus stond voorafgaand aan deze wedstrijd op de voorlaatste plaats met 3 punten. De eerste wedstrijd werd met 0-2 gewonnen, dus BVV 10 heeft fijne herinneringen aan wedstrijden tegen Neptunus. Toen de beelden van deze vorige ontmoeting nauwkeurig waren geanalyseerd, kon de tactiek voor deze wedstrijd worden vastgesteld. Lees verder…..

 

 

DCV – BVV Barendrecht

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd  van BVV10 in 2019 op het programma. Na een ijzersterke voorbereiding (lees; een (halve) training met 8 man op een veld waar zelfs de koeien na een winter op stal zich niet aan zouden wagen) namen de mannen van …”vul trainer in”…  het op tegen DCV 4. Gezien de stand kon dit nog wel is een moeilijke wedstrijd worden, DCV staat derde en Barendrecht achtste. Maar man, wat een wedstrijd zou dit worden voor de Rood-Witten. Lees verder….

 

BVV Barendrecht – Feyenoord

Kijk weetje als Feyenoord langs komt dan is het niet ineens alsof we met knikkende knieën staan toch? Dan gaan we er gewoon voor. Voor ons zijn ze dan niets meer. Sommige jongens gaan al 20 jaar naar Feyenoord maar zo’n wedstrijd, 90 minuten lang, interesseert het niets. Het zijn maar Kut Kakkerlakken, Homo’s lopen hand in hand en Sparta is de club van Rotterdam. Ja toch, niet dan? Gewoon voetballen, verstand op nul en binnenhalen die punten. Sterker door strijd……
Verslag BVV Barendrecht – Feyenoord….

 

VV Binnenmaas – BVV Barendrecht

Binnenmaas uit. Mooie eerste wedstrijd viel echter al snel in het water.  Was de beker normaliter vanaf het begin af aan op het scherpst van de snede, leek het vandaag helemaal nergens op. 7-3 verleden en eigenlijk willen wij het daar bij laten. Collectief falen, niet goed genoeg en compleet van de mat gespeeld. Er is zelfs gesproken om de aanwezige supporters hun geld terug te geven. Doen we niet, ze moeten het maar nemen zoals het is. Lees verder….

 

Barendrecht – Vlotbrug 

Toch was dit voor ons Barendrecht niet zomaar een wedstrijd. Wij konden namelijk bij winst nog de 4e plek bereiken in deze competitie. Zou toch eigenlijk wel een unieke prestatie zijn om heel eerlijk te zijn. Eerste jaar vierde klasse, niet gemakkelijk begonnen, maar toch vierde eindigen. Prestatie op zich wat mij betreft. Deze keer was er trouwens iets heel anders aan de hand. Het was niet Barendrecht dat de gehele week mensen bij elkaar moest rapen om er genoeg te hebben nee deze keer was het de tegenstander. Zo werd de wedstrijd al 2 uur eerder gespeeld en bleek zelfs dat nog niet genoeg te zijn. De mannen van Vlotbrug hadden vandaag slechts tien man en een grensrechter. Je zou zeggen dan gooien ze die er toch bij maar navraag leerde ons dat dit henzelf geen goed idee leek. Vlotbrug begon dus met tien man en na een half uur werd de aangevuld met een ingevlogen elfde. Maar om heel eerlijk te zijn, want dat zijn wij van Barendrecht 9, hadden ze beter met tien kunnen blijven spelen…….

 

Stellendam – Barendrecht

Als het einde van de wereld bestaat dan ligt het ergens in de buurt van Stellendam. Ongelofelijk wat een afstand voor een zaterdag middag wedstrijd. Wij kregen in eerste instantie nog het verzoek om de wedstrijd om 11 uur te spelen. Dat zou betekenen dat wij rond de klok van 9 uur moesten verzamelen. U lees het goed,! Om 9 uur verzamelen op een zaterdag ochtend. Met alle respect maar dat is voor ons team echt veel en veel te vroeg. Wij hebben jongens, ik noem een Dimitri, die pas rond dat tijdstip thuiskomen. 9 uur verzamelen kunnen wij niet aan hen verkopen. Het werd dus spelen om 2 uur……

 

DCV – Barendrecht

Na deze lastige periode keek een ieder van ons vorige week enorm uit naar de zaterdag. Even lekker alles vergeten en alleen met voetbal bezig zijn. Voor deze week stond Abbenbroek 2 op het programma. Een team waar wij eerder niet van wisten te winnen. Op een koude woensdag avond, ergens in the middle of nowhere, verloren de mannen uiteindelijk een spannende wedstrijd. Dit keer moest het dus onze revanche worden en waren wij als team dan ook tot het bot gemotiveerd dit te realiseren. Wij laten ons natuurlijk niet twee keer het kaas van ons brood eten. Lees verder….

 

VV Rockanje – Barendrecht

Alvorens we de wedstrijd gaan beschrijven maken we even een kleine overstap. Een overstap naar wedstrijd 1 van dit seizoen wel te verstaan. Wij wonnen met maar liefst 5-2 van Rockanje. De tegenstander kon dit maar moeilijk verkroppen en hadden ons direct gewaarschuwd! Wacht maar, Wacht maar, want ‘wij’ pakken jullie nog wel terug. De scheidsrechter bleek die dag niet erg goed te vallen bij de oranje mannen. Een hoog gelach, zeker gezien het feit dat de mannen zelf hun spelerspassen waren vergeten. Kijk wij zijn heel simpel. Ben je wat vergeten, dan lossen wij dat op zodat niemand daar last van heeft. Wij speelden gewoon, maar werden achteraf toch gewaarschuwd in plaats van bedankt voor onze coulance die middag. Geen probleem, alleen dan wel een man een man en een woord een woord. Laat die wedstrijd maar beginnen……..

 

Barendrecht – GHVV’13

Afgelopen zaterdag mocht Barendrecht 9 eindelijk weer spelen. Het was alweer drie weken geleden dat de mannen van Hellevoetsluis op bezoek waren geweest en wij een lekker potje konden voetballen. Vandaag was het dan weer zover en kwam GHVV’13 op bezoek op sportpark de Bongerd. Als ik denk aan GHVV’13 dan gaan mijn gedachten terug naar het voetbal jaar 2005/2006. RBC Roosendaal, helaas niet meer onder ons, had dat seizoen een negatief recordaantal punten. Met in totaal 9 punten, 90 doelpunten tegen en slechts 22 gescoorde doelpunten eindigde de, de club kansloos onderaan. Nog altijd een negatief record, maar toch lijkt daar dit jaar een verandering in te komen. GHVV’13 staat op dit moment eenzaam onderaan, met slechts 1 punt, 5 gescoorde doelpunten en 41 doelpunten tegen lijkt het helemaal nergens op. Ze zijn hard op weg naar een nieuw negatief record. Een record waar RBC maar al te graag van af wil. Nou ik kan je vertellen GHVV’13 gaat het redden. Respect hoor dat je door blijft voetballen in zo’n uitzichtloze situatie. Maar meer dan die 9 punten gaat het niet worden. Een nieuw record is in de maak, een nieuw record gaat er komen!

 

Barendrecht – Hellevoetsluis

Bayern München, Chelsea, Juventus, Real Madrid en Hellevoetsluis 4. Een rijtje met grote Europese namen. Wij horen jullie denken. Wat in vredesnaam doet Hellevoetsluis 4 in dit rijtje thuis? Eigenlijk is het heel simpel. Alle clubs gaan kampioen worden dit seizoen. Hellevoetsluis is daarvan nog wel het meest zeker. Al moet ik zeggen dat ze er zelf nog de twijfels over hebben getuige de vraag of wij van Vlotbrug kunnen winnen. Net alsof het dit jaar vanzelfsprekend is dat wij van iemand punten gaan afpakken? In deze competitie namelijk iedereen van iedereen winnen. Toch zijn er twee ploegen die hierin nogal constant zijn te weten GHVV en Hellevoetsluis. Waar GHVV er wekelijks voor zorgt dat er verloren wordt is het Hellevoetsluis die tot dusver alles hebben gewonnen. Voor Barendrecht wat dat betreft een ontzettend grote uitdaging…..

 

 

SCO’63 en Jonge Spartaan in een notendop

De kou die doet wat met mensen en zo besloot de Vliegendekeeper eens de zon op te zoeken voor een kleine drie weken. Betekende geen Feyenoord, geen amateurvoetbal en dus ook geen verslagen. Niet dat ik ze alleen schrijf hoor, het grootste werk wordt gedaan door onze aanvoerder die zoals altijd graag binnen als buiten het veld de touwtjes in handen wilt hebben. We speelden in deze weken twee belangrijke wedstrijden. De eerste was tegen het lager geplaatste SCO’63 en de tweede wedstrijd was tegen De Jonge Spartaan die u wellicht nog wel kent van de verhalen…….

 

BVV Barendrecht – Jonge Spartaan

Dat het niets zou worden die middag was al vrij snel duidelijk. De Jonge Spartaan had 6! begeleiders bij zich zichtbaar aan hun blauwe Arsene Wenger jassen. De warming up die gedaan werd door de mannen leek alsof ze de Champions League wedstrijd tegen het altijd gevaarlijke FK Rostov moesten spelen. De trainer, niet te vergelijken met de kleine generaal, zat er bovenop en zette de boel gelijk op scherp, want ja het is toch Barendrecht 9 en die counter moet onschadelijk gemaakt worden……

 

BVV Barendrecht – SCO’63

Afgelopen zaterdag speelde Barendrecht 9 alweer haar voorlaatste wedstrijd van dit jaar. We mochten het opnemen tegen SCO’63. Na een hoop geregel hadden we gelukkig een scheidsrechter die rond half 3 aanwezig zou kunnen zijn. Dit was uiteraard niet allemaal zonder slag of stoot want hierdoor moest de wedstrijd een half uur worden uitgesteld. Lees verder:

 

Vierpolders – BVV Barendrecht

Na de vorige wedstrijd met 2-3 verloren te hebben van Vierpolders, mochten we afgelopen zaterdag de return spelen en was iedereen gebrand om dit keer wel een positief resultaat te halen. Op voorhand zag het er allemaal goed uit. Maar liefst 4 wissels en daarbij kwam de langverwachte terugkeer van nieuwe aanwinst Max. Gezien status en verwachtingspatroon mocht deze direct in de basis starten.

 

 

BVV Barendrecht – Vierpolders

Deze week stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. Barendrecht mocht als nummer 5 aantreden tegen de nummer 10 van de competitie Vierpolders 2. Het verschil tussen deze ploegen was echter maar 3 punten, wat direct aangaf dat we eigenlijk niet mochten verliezen. Je verwacht het niet, maar wederom was het 1e elftal vrij van de tegenstander (al de 3e keer dit seizoen) en ook deze keer was er voor dit elftal dus versterking aangebracht. Het mooie was dat het dit keer niet een gevoel was dat er 1e elftal speler mee deed maar dat we het zeker wisten. Een van de mannen van Vierpolders bleek namelijk een collega te zijn van onze aanvoerder.

img_9899

 

GHVV 13 – BVV Barendrecht

Na een aantal mindere resultaten werd er vorige week eindelijk weer de 3 punten gepakt. Deze week mochten we op bezoek bij de nummer laatst van de competitie. De verwachtingen waren hoog en onderschatting lag op de loer.

img_0455
BVV Barendrecht – Stellendam

Na de verloren bekerwedstrijd tegen Oud-Beijerland van vorige week mochten we deze week weer thuis aantreden tegen een 2e elftal. Dit keer was het Stellendam wat op bezoek kwam op de Bongerd. Ook dit zou geen makkelijke wedstrijd worden aangezien zij op dat moment 2e stonden in de competitie. Tevens was er deze week weer niet getraind door de mannen van de trainers Kelvin en Damien.

img_0003


BVV Barendrecht – Oud Beijerland

Bekervoetbal wie houdt er niet van? Wederom wisten wij ons te plaatsen voor de tweede ronde van de beker door als eerste in de groep te eindigen. Afgelopen zaterdag mocht Barendrecht daarom aantreden Oud-Beijerland 2 die tot dan toe nog ongeslagen waren. Nadat er doordeweeks een nederlaag werd geleden tegen Abbenbroek 2 waren de mannen van trainer Kelvin gebrand op een overwinning. Deze week hadden we maar liefst 16 man die aanwezig waren. Veel wissels wat zorgde voor een flinke puzzel voor de trainer. Uiteraard lukte het hem wederom om 16 gemotiveerde mannen richting het veld te krijgen en ze klaar te stomen voor deze echte Cup wedstrijd.

oudbeyerlandthuisbeker_92


VV Abbenbroek – Barendrecht

Dinsdagavond 18 oktober stond de inhaal wedstrijd tussen VV Abbenbroek 2 en BVV Barendrecht 9 op de planning. Het mooie en nostalgische Abbenbroek. 1300 inwoners, ons kent ons in een grote familie. Noord Engeland is er niks bij laten we maar zeggen. Abbenbroek dus daar waar lantarenpalen het niet doen en de politie nog op paard en wagen rijdt, afijn!

img_9781

 

VLOTBRUG – BARENDRECHT

Vandaag mocht Barendrecht 9 weer richting Hellevoetsluis rijden waar deze keer Vlotbrug 3 de tegenstander was. Ook vandaag misten we weer een aantal spelers. Wel waren we blij dat Mark F, met al zijn snelheid, weer terug was op het veld. Vlotbrug, ach wat moet je er van zeggen. Knusse vereniging met duidelijke teksten. Zo werkt je MOEDER er bijvoorbeeld niet en wordt er verwacht dat je zelf je rotzooi opruimt. Hangt er een vervelende lucht van het nabij gelegen Farm Frites en mochten we daarnaast aantreden op geweldig kunstgras van om en nabij tien jaar geleden. Een pittige middag dus…….

img_9399

 

HELLEVOETSLUIS – BARENDRECHT

Deze week mocht Barendrecht 9 zich opmaken voor de eerste uitwedstrijd van de competitie.
Na de gewonnen wedstrijd van vorige week tegen Rockanje was de sfeer in de selectie erg goed te noemen en had iedereen zin in deze tweede wedstrijd. Hoewel we nog maar net onderweg zijn was het direct de nummer 1 tegen de nummer 2 en stond alles op scherp. De mannen waren gebrand op een overwinning…….

img_9268

 

Barendrecht 9 – Rockanje 3

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. Na 3 bekerwedstrijden, 1 oefenwedstrijd en anderhalve training, mochten de mannen van trainer Kelvin eindelijk beginnen aan de competitie. Na 3 overwinningen uit de vorige 4 wedstrijden was het vertrouwen uiteraard groot bij Barendrecht 9.

Ondanks het vertrouwen wat er was waren er ook 3 tegenvallers. Dave was ziek en kon geen hele wedstrijd spelen, Kevin viel tijdens de warming-up weer uit met een blessure en ook kersverse aanwinst mark was niet geheel fit waardoor ook hij maar een halve wedstrijd kon spelen, al probeerde zijn vader hem voor de wedstrijd nog van het veld te halen. Lees hier

Foto’s komen van Peter Heiden. Meer foto’s zien? www.injerug.nl

rockanjethuiscomp_10