Roadtrip West Amerika

Wanneer je de wereld wilt ontdekken moet je niet stil blijven zitten. Was ik eerder dit jaar nog bezig met mijn rondreis ‘ op reis naar West Indië ‘ ben ik nu alweer toe aan een nieuw avontuur. West Amerika stond op mijn vizier en als ik iets op het oog heb, dan ga ik het bezoeken ook. Met de Grand Canyon, Yosemite Park, Death Valley en nog vele andere parken in de buurt wist ik dat West Amerika deze zomer mijn bestemming ging worden. Een trip van tweeënhalve week, een totaal van 9 bestemmingen en maar liefst 4500 kilometer stonden op het programma. Onderstaand zullen de reisverslagen aangevuld worden met de mooiste foto’s en als doel hebben een ieder aan te sporen er ooit ook eens heen te laten gaan. Een Roadtrip West Amerika, geen woorden maar daden, gewoon doen zonder na te denken! Alles voor een nieuwe ervaring, alles om de wereld te zien. Lees hier mijn verslagen:

 

 

RED ROCK CANYON EN DEATH VALLEY

Dat de Vliegendekeeper meer is dan alleen het bezoeken van voetbalwedstrijden mogen inmiddels wel duidelijk zijn. Na eerder dit jaar een rondreis te hebben gemaakt door de Caribbean vond ik het nog niet genoeg voor dit jaar. West Amerika stond op mijn vizier en als ik iets op het oog heb, dan ga ik het bezoeken ook. Voor iemand die niet durft te vliegen was het toch weer een aardige vlucht. Amsterdam – Salt Lake City en daarna Salt Lake City – Las Vegas. Een reistijd van totaal 14 uur zou mij brengen naar de trip die ik al heel lang wilde maken. Las Vegas, San Francisco, Los Angeles en natuurlijk de parken zoals de Grand Canyon, Death Valley en Yosemite Park staan allemaal op het programma. Een trip van tweeënhalve week zal mij langs al deze prachtige plekken brengen. Zoals wel vaker moest ik mij weer even over mijn vliegangst heen zetten om mijn dromen na te leven. Geen woorden maar daden, gewoon doen zonder na te denken! Alles voor een nieuwe ervaring, alles om de wereld te zien.. Lees verder

 

IT LEAVES YOU SPEECHLESS

Yosemite National Park. Een park in het oosten van de staat California. Sinds 1984 staat het park op de nationale erfgoedlijst van UNESCO en ontvangt het gemiddeld vier miljoen bezoekers per jaar. Het park is goed te bereiken en ideaal om doorheen te rijden per auto. Met adembenemende uitzichten op bergtoppen tot aan prachtige watervallen in de Valley. Yosemite Park is zo groot en heeft zoveel mooie plekken dat je het nooit in 1 dag allemaal gezien krijgt. Wij kozen er dus voor om bepaalde plekken te bezoeken en kwamen alles behalve bedrogen uit. Lees verder…

 

IF YOU’RE GOING TO SAN FRANCISCO

Via de Bay Bridge, waar je overigens tol voor moet betalen, reed ik de stad binnen. De gehele skyline inclusief Golden Gate Bridge, AT&T Stadium en Alcatraz komen voorbij wanneer je over deze brug rijdt. Het hotel lag midden in het centrum, maar gelukkig kon er voor ‘slechts’ 28 dollar per dag worden geparkeerd. Spullen uit de auto, inchecken en de stad in. Ter voet want dat vind ik altijd mooi om mee te starten. 36 uur was er ingepland voor dit bezoek en dus leek het mij goed eerst een groot gedeelte te lopen het restant eventueel per openbaar vervoer te doen de volgende dag. 36 uur klinkt weinig maar wie mij kent weet dat het altijd vrij snel kan gaan. Een goed plan uitstippelen en optimaal genieten van de lokale sfeer en bezienswaardigheden. Nog nooit was ik ergens te kort, nog nooit heb ik iets gemist wat ik graag wil zien

PACIFIC COAST HIGHWAY

Het is een van de mooiste routes van de wereld, de Pacific Coast Highway. Met een lengte van 1055 kilometer loopt deze snelweg voor een groot deel langs de kust van de Stille Oceaan. Sommige dingen moet je gedaan hebben in je leven, dit was er een van. Van San Francisco naar Los Angeles van stad naar stad. Een roadtrip zoals een roadtrip bedoeld is. Ik had er zin in…..