Vliegendekeeper

Urban Exploring

Forgotten & Abandoned.
Urbex is het bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens. Meestal betreft dit verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties. In mijn zoektocht naar voetbal cultuur, nieuwe steden en prachtige plekken bezoek ik regelmatig verlaten plekken, gebouwen en zelfs dorpen. Op deze pagina neem ik jullie mee in de fascinerende wereld van Urban Exploring.

 

ZWEMPARADIJS BLUB IN BERLIJN

Het is een van de meest bizarre Urbex-locaties waar ik tot nu toe geweest ben. Het Berliner Luft- und Badeparadies, oftewel: zwemparadijs Blub. Ooit was dit een van de meest populaire attracties in West-Berlijn. Meer dan een half miljoen bezoekers kwam hier per jaar, sinds de opening in 1985, genieten van glijbanen, buiten- en binnenzwembaden en alle vormen van ontspanning die passen bij een zwemparadijs. Zwemparadijs Blub had in de jaren ‘90 een uiterst belangrijke functie voor het maatschappelijke aspect in Berlijn. Ook na de val van de muur in 1989 heeft de stad nog jaren te maken gehad met ontwrichting in de maatschappij. Juist het zwemparadijs bracht jong en oud dichter bij elkaar. Juist het zwemparadijs zorgde voor de ontspanning die velen jarenlang niet gehad hebben….. Lees verder….

 

 

DOEL, EEN SPOOKSTAD IN DE HAVEN VAN ANTWERPEN

Net over de grens met België, midden in de Antwerpse haven ligt een klein dorpje. Een dorpje dat vroeger nog bestond uit 1300 inwoners, maar nu niet verder komt dan 28. Bedreigd door uitbreidingsplannen van de gemeente, bedreigd door de nabijgelegen kerncentrale. Ik heb het hier natuurlijk over de Belgische plaats Doel. Al sinds tientallen jaren zijn er plannen het dorp op te laten gaan in de haven van Antwerpen. Al tientallen jaren is de kerncentrale een gevaar voor het dorp. Nee, Doel is niet bepaald een fijne plaats om te wonen. Toch zijn er nog altijd mensen die hier niet weg willen, toch zijn er nog altijd mensen die strijden voor hun dorp…..

 

 

IN DE PROVINCIE LUIK, DAAR LIGT EEN VELDJE

Begin maart, het was slechts 6 graden maar de zon scheen en dat maakte de temperatuur iets aangenamer. Op deze vrijdag was ik weer in alle vroegte in de auto gesprongen richting België. Op weg naar nieuwe plekken, op weg naar een nieuw avontuur. Camera mee, rugzak om, pet achterstevoren en richting onze zuiderburen. Regelmatig kom je op Social Media de meest prachtige plekken tegen. Vaak noteer ik deze in de hoop ze ooit eens te bezoeken. Twee maanden geleden zag ik een prachtige en unieke plek voorbijkomen. Een verlaten veld, twee doelen volgroeit met planten en bomen en een oude militaire basis. Een prima combinatie dat mij bracht naar deze bijzondere plek. De Plek? Grâce-Hollogne, in de provincie Luik om precies te zijn. Lees verder…