Blog

DE MOOISTE COMPETITIE VAN DE WERELD

Vanavond is het dan weer zover. Het meest magische toernooi op aarde is aangekomen bij de derde ronde. De ronde dat de grote jongens het toernooi betreden, de ronde dat de kleintjes kunnen gaan cashen. In deze ronde zien we het echte oude Kick & Rush voetbal op heerlijke moddervelden overal in Engeland. Voor mij gebeuren in deze ronde de mooiste dingen. Kleintjes winnen van de grote en sommige stadions zijn sinds lange tijd weer uitverkocht. Voor het derde achtereenvolgende jaar ga ik de derde ronde van de FA Cup bezoeken. Lees verder….

VRIJWILLIGERSWERK: ALS EEN KIND ZO BLIJ

Zaterdag ochtend 06.30 uur. Ik druk voor de derde keer de wekker uit. Voor een ieder die mij kent weet dat dit geen tijden voor mij zijn. Doordeweeks heb ik al alle moeite om uit bed te komen, laat staan dat dit op de zaterdag ochtend wel gaat lukken. Ik heb helaas geen keus. Er staan over een uur 9 jongens op mij te wachten die graag willen voetballen. Langzaam word ik wakker en kijk ik uit het raam. Ze voorspellen vandaag 3 graden en veel regen. Ik draai mij nog eens om en geniet van mijn warme bed. Kon ik maar blijven liggen…. Lees verder….

AFSCHEID VAN SPORTPARK HARGA

Vrijdag avond, 20 oktober 2017, werd door vele voetballiefhebbers afscheid genomen van het roemruchte Sportpark Harga. Je zag het al bij aankomst, Sportpark Harga wordt langzaam maar zeker overgenomen door de moderne nieuwbouw. Begin augustus jl. startte de gemeente Schiedam met de bouw van een nieuwe woonwijk waardoor Sportpark Harga helaas gesloopt zal worden. Geen Sportpark Harga meer, geen prachtige Floodlights meer als je uit de Beneluxtunnel over de A4 rijdt en geen herinneringen meer aan die mooie tijden van het vroegere SVV. Klik hier voor meer foto’s…..

Trots met zoveel pijn

24 juni. Een speciale, maar pijnlijke dag. Het is de eerste verjaardag van Opa, zonder Opa. De tijd vliegt sneller voorbij dan ooit. Het is al weer bijna 3 maanden geleden, terwijl het nog voelt als de dag van gisteren. Ik kan er nog steeds niet aan wennen. Op 31 maart jl. overleed mijn grootste fan, vriend en trotse opa. Het gemis wordt niet minder, de pijn wordt steeds erger. Nog steeds verwacht ik hem elke zaterdag langs de lijn, nog steeds wil ik hem dagelijks bellen. Helaas gebeurd dat niet meer, helaas kan dat niet meer. Lees verder…

SPROOKJES IN HET AMATEURVOETBAL BESTAAN

Als sinds mensenheugenis voetbalt  SC Veenwouden 4 op het allerlaagste niveau, reserve 6e klasse. Een hechte vriendenploeg, bestaande uit oud-eerste elftal spelers en mannen die nog geen drie keer de bal kunnen hooghouden. Een team waar plezier voorop staat, de 3e helft een belangrijk onderdeel is maar vooral bekend staat om hun eensgezindheid. Elk jaar dezelfde doelstelling: 27 punten halen, dan is het seizoen geslaagd. Dit jaar liep alles anders en bleken sprookjes in het amateurvoetbal dan toch te bestaan……. Lees verder

ODE AAN DE VRIJWILLIGERS IN DE KANTINE

Afgelopen zaterdag stond voor de heren van het in Noord-Oost Friesland welbekende SC Veenwouden 4, een ploeg wat al sinds mensenheugenis acteert op het allerlaagste niveau der reserveklassen, de uitwedstrijd tegen VV Ouwe Syl 2 op het programma. Wat op het eerste gezicht een doorsnee wedstrijd zou worden bleek er achteraf een te zijn waar nog lang over nagepraat gaat worden. Lees hier:

img_1825