Blog

Leef je dromen zolang het kan

Boca Juniors, de derby van Rio de Janeiro tussen Fluminense en Flamengo en het bezoek aan twee wereldsteden in Zuid Amerika. Het klinkt niet alleen als een droomreis, voor mij is het er ook een. Toen de kans zich voordeed, hoefde ik niet lang te twijfelen. Zuid Amerikaanse passie, voetbal aan de Copacabana en oude vervallen stadions. Een reis die ik in mijn dromen al tientallen keren zag maar nu eindelijk ook kon maken. Lees verder…..

SAMEN NAO VEURE

Emotie in het voetbal vind ik het mooiste wat er is. Nooit hoop ik op een gelijkspel. Het liefst zie ik de vreugde bij een overwinning of de teleurstelling bij een verloren wedstrijd. Een spannende ontknoping, huilende supporters of een spontane pitch invasion. Deze emotie is een van de redenen waar ik Europa voor rondreis. Elk jaar probeer ik weer te kijken of ik ergens een spannende ontknoping kan meepakken, elk jaar wil ik iets historisch meemaken. Dit jaar was die keuze al snel gemaakt toen bekend werd dat Fortuna Sittard kon promoveren naar de eredivisie. Na 16 jaar afwezigheid kon de club eindelijk weer terug naar het hoogste niveau. Ik kocht kaarten voor de laatste wedstrijd in de hoop een prachtig feest te mogen meemaken van een historisch voetbalmoment. Lees verder

DE MOOISTE COMPETITIE VAN DE WERELD

Vanavond is het dan weer zover. Het meest magische toernooi op aarde is aangekomen bij de derde ronde. De ronde dat de grote jongens het toernooi betreden, de ronde dat de kleintjes kunnen gaan cashen. In deze ronde zien we het echte oude Kick & Rush voetbal op heerlijke moddervelden overal in Engeland. Voor mij gebeuren in deze ronde de mooiste dingen. Kleintjes winnen van de grote en sommige stadions zijn sinds lange tijd weer uitverkocht. Voor het derde achtereenvolgende jaar ga ik de derde ronde van de FA Cup bezoeken. Lees verder….

VRIJWILLIGERSWERK: ALS EEN KIND ZO BLIJ

Zaterdag ochtend 06.30 uur. Ik druk voor de derde keer de wekker uit. Voor een ieder die mij kent weet dat dit geen tijden voor mij zijn. Doordeweeks heb ik al alle moeite om uit bed te komen, laat staan dat dit op de zaterdag ochtend wel gaat lukken. Ik heb helaas geen keus. Er staan over een uur 9 jongens op mij te wachten die graag willen voetballen. Langzaam word ik wakker en kijk ik uit het raam. Ze voorspellen vandaag 3 graden en veel regen. Ik draai mij nog eens om en geniet van mijn warme bed. Kon ik maar blijven liggen…. Lees verder….

AFSCHEID VAN SPORTPARK HARGA

Vrijdag avond, 20 oktober 2017, werd door vele voetballiefhebbers afscheid genomen van het roemruchte Sportpark Harga. Je zag het al bij aankomst, Sportpark Harga wordt langzaam maar zeker overgenomen door de moderne nieuwbouw. Begin augustus jl. startte de gemeente Schiedam met de bouw van een nieuwe woonwijk waardoor Sportpark Harga helaas gesloopt zal worden. Geen Sportpark Harga meer, geen prachtige Floodlights meer als je uit de Beneluxtunnel over de A4 rijdt en geen herinneringen meer aan die mooie tijden van het vroegere SVV. Klik hier voor meer foto’s…..

Trots met zoveel pijn

24 juni. Een speciale, maar pijnlijke dag. Het is de eerste verjaardag van Opa, zonder Opa. De tijd vliegt sneller voorbij dan ooit. Het is al weer bijna 3 maanden geleden, terwijl het nog voelt als de dag van gisteren. Ik kan er nog steeds niet aan wennen. Op 31 maart jl. overleed mijn grootste fan, vriend en trotse opa. Het gemis wordt niet minder, de pijn wordt steeds erger. Nog steeds verwacht ik hem elke zaterdag langs de lijn, nog steeds wil ik hem dagelijks bellen. Helaas gebeurd dat niet meer, helaas kan dat niet meer. Lees verder…

SPROOKJES IN HET AMATEURVOETBAL BESTAAN

Als sinds mensenheugenis voetbalt  SC Veenwouden 4 op het allerlaagste niveau, reserve 6e klasse. Een hechte vriendenploeg, bestaande uit oud-eerste elftal spelers en mannen die nog geen drie keer de bal kunnen hooghouden. Een team waar plezier voorop staat, de 3e helft een belangrijk onderdeel is maar vooral bekend staat om hun eensgezindheid. Elk jaar dezelfde doelstelling: 27 punten halen, dan is het seizoen geslaagd. Dit jaar liep alles anders en bleken sprookjes in het amateurvoetbal dan toch te bestaan……. Lees verder

DE VERZWEGEN RAMP

34 jaar geleden stond Spartak Moskou – HFC Haarlem op het programma. Het oude Lenin stadion (tegenwoordig Loezjniki-stadion) was decor van het grootste voetbaldrama ooit. Schaam je niet, als het je geen belletje doet rinkelen. Ik kwam over deze ramp te weten via een boek die ik bij mijn oom op zolder vond. Waarom is er zo weinig over de ramp bekend?  Nimmer werd dit drama verteld of bevestigd door de toenmalige Sovjetautoriteiten. Nooit kwam er een nabestaande aan het woord. Nooit werd de oorzaak onderzocht. De Sovjetski Sport bracht een artikel waarbij men sprak over 66 doden. Een paar maanden later bracht diezelfde krant naar buiten, dat er op basis van ooggetuigen 340 doden zijn gevallen, wat de “Loezjniki-ramp” meteen de grootste voetbalramp ooit maakt. Wat is de waarheid?

supportersdrama_in_het_lenin_stadion

ODE AAN DE VRIJWILLIGERS IN DE KANTINE

Afgelopen zaterdag stond voor de heren van het in Noord-Oost Friesland welbekende SC Veenwouden 4, een ploeg wat al sinds mensenheugenis acteert op het allerlaagste niveau der reserveklassen, de uitwedstrijd tegen VV Ouwe Syl 2 op het programma. Wat op het eerste gezicht een doorsnee wedstrijd zou worden bleek er achteraf een te zijn waar nog lang over nagepraat gaat worden. Lees hier:

img_1825

DE VLIEGENDEKEEPER IN FRANKRIJK

Het Europees Kampioenschap van 2016 stond al jarenlang hoog op de lijst om te bezoeken. Het Nederlands elftal wist zich niet te kwalificeren voor het toernooi dus moest er al snel naar alternatieven gezocht gaan worden. Ik bezocht in totaal vijf wedstrijden in vijf verschillende speelsteden door heel Frankrijk. Een geweldig toernooi en een geweldige ervaring. Ik beschreef mijn verhalen in de vijfdelige serie en hoop hiermee mijn ervaringen te delen aan de lezers. Klik op onderstaande link voor de verschillende verhalen:

Deel 1:     Deel 2:     Deel 3:    Deel 4    Deel 5:IMG_5110

 

DE MAGIE VAN DE FA CUP

Kennington Oval, 16 maart 1872. Ruim 2000 supporters zijn getuige van ’s werelds eerste bekerfinale ooit. Wanderers FC en Royal Engineers zullen uitmaken wie als eerste de FA Challenge Cup omhoog mag tillen. Het toernooi is het geesteskind van de Engelse Sporter en FA Secretaris Charles William Alcock. Een jaar eerder deed hij de Football Association een voorstel voor een landelijke beker competitie. Op deze manier hoopte de Brit de concurrentie tussen de clubs te versterken en zodoende de spelers beter te maken. De FA stemde in met het voorstel en ’s werelds oudste bekertoernooi was geboren. Lees verder:

DSC_0936

LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT:

Het zonnetje scheen op de vroege ochtend van 25 April 2009. Mijn vriendin en ik waren zojuist geland op Engelse bodem. Vanaf het moment dat we het vliegtuig uitstapten begonnen de zenuwen. Weken, dan wel niet maanden, keek ik uit naar de wedstrijd West Ham United – Chelsea. Voor supporters slechts een normale wedstrijd, voor mij een dag om nooit te vergeten. Lees verderDSCF1278