Vliegendekeeper

Who Are Ya?

Kaarten nodig? Steun Kika

Heb je een vraag, zoek je kaarten of wil je reismogelijkheden? Stuur mij even een bericht en ik help je zonder problemen. Mijn netwerk is inmiddels zo groot dat ik altijd wel iets voor jullie kan betekenen! Ik ben geen voetbal reisbureau en heb ook geen aandeel bij de verkoop van kaarten.

Wel vraag ik jullie per kaart of per reis minimaal 10 euro of bedrag naar keuze, niet voor mijzelf, wel voor stichting KIKA. Op deze manier wil ik geld inzamelen voor het goede doel. Ik hoop op deze manier elke maand een leuk bedrag bij elkaar te verzamelen. Dus aarzel niet, stap niet naar de voetbal reisbureaus op internet maar stuur mij een simpel bericht en ik zal jullie helpen waar mogelijk. Niet voor mijzelf, wel voor de stichting Kinderenkankervrij!

Dank jullie wel namens mij en de stichting….

 

Groundhoppen, mijn verhaal:

Wat is er mooier dan een oud stadion, een slechte wedstrijd, schitterende floodlights en passioneel publiek op de tribunes? In mijn ogen vrij weinig. Wat voor mij begon als hobby, is na een flink aantal wedstrijden inmiddels uitgegroeid tot meer dan dat.

Aan het begin het seizoen 2014 / 2015 ben ik gestart met de website www.VliegendeKeeper.com. Één van de belangrijkste redenen was het overbrengen van de passie naar de lezers. De afgelopen jaren bezocht ik meer dan 100 wedstrijden in binnen- en buitenland. Zo was ik onder andere in Spanje bij het tweeluik in de Spaanse Super cup tussen Real Madrid en Atletico Madrid, in Schotland bij de derby van Dundee, in Portugal bij Benfica en de risicowedstrijd in Belgie van Racing Mechelen tegen Verbroedering Geel. Dat het niet alleen om de wedstrijden gaat, blijkt wel uit het bezoek aan vele stadions en zogenoemde lost grounds. Stadions die ooit bestonden maar nu niet bespeeld worden zijn vaak oud en verlaten, maar zeker niet minder mooi. Op de website wil ik alles zo goed mogelijk in beeld brengen. Van de stadionlampen tot aan de plaatselijke terreinknecht en van de mascotte tot aan de staantribunes. Door middel van de website en de blog wil ik mensen inzicht geven in al het moois van de sport die we allemaal liefhebben, voetbal!

Ruim 15 jaar bezoek ik Feyenoord en reis ik hen na in binnen- en buitenland. Er gaat bijna geen wedstrijd voor bij dat ik niet aanwezig ben bij de club en probeer dit altijd zo goed mogelijk af te stemmen met wedstrijdbezoeken in het buitenland. Zo ging ik per auto naar Rijeka om zodoende nog een beker wedstrijd in Slovenië te bekijken en bezocht ik Luik uit per auto om een bezoek te brengen aan de Wageningse berg, het oude Kaalheide en een lost ground in Tongeren. Niet bepaald dagelijkse bezoeken waard, maar voor mij een passie die ik graag naleef.

Het uiteindelijke doel is om te proberen om zoveel mogelijk voetbalromantiek naar voren te laten komen. Wedstrijden op zichzelf zijn niet altijd van kwalitatief hoog niveau maar ik probeer altijd om voetbal, in combinatie met het bezoeken van cultuur en bezienswaardigheden in de steden, als prachtig beeld te schetsen.

Dat voor mij het groundhoppen inmiddels is uitgegroeid tot een uit de hand gelopen hobby kan ik niet ontkennen. Elke keer weer zijn daar de zenuwen voor het ontdekken van een nieuw stadion en zijn er nieuwe ideeën voor het plannen van reizen.

Voor nu veel plezier met alle wedstrijdverslagen en gemaakte foto’s van stadions, wedstrijden, cultuur en andere bezienswaardigheden die ik inmiddels heb bezocht. Mocht je vragen, foto’s of verslagen willen delen kan je me contacteren via twitter @Vliegendekeeper of per email wess@vliegendekeeper.com

 

Vliegendekeeper in de media:

Interview Robert Visscher – Trouw

Interview Johan van Boven – Metro Nieuws:

Interview RTV Rijnmond

Top 50: Voetbaltwitteraars 2015 – 3de plek