BVV Barendrecht – Vierpolders

Deze week stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. Barendrecht mocht als nummer 5 aantreden tegen de nummer 10 van de competitie Vierpolders 2. Het verschil tussen deze ploegen was echter maar 3 punten, wat direct aangaf dat we eigenlijk niet mochten verliezen. Je verwacht het niet, maar wederom was het 1e elftal vrij van de tegenstander (al de 3e keer dit seizoen) en ook deze keer was er voor dit elftal dus versterking aangebracht. Het mooie was dat het dit keer niet een gevoel was dat er 1e elftal speler mee deed maar dat we het zeker wisten. Een van de mannen van Vierpolders bleek namelijk een collega te zijn van onze aanvoerder.

Deze week waren Kelvin, Damien, Max, Luc en Tom afwezig wat ervoor zorgde dat we uiteindelijk met 3 wissels begonnen. Al snel werden dit maar 2 wissels omdat ‘’de man van glas’’ Patrick alweer snel uitviel met een hamstring blessure. Het begint een beetje een vervelende situatie te worden waar snel eens over gesproken moet worden.

img_9899

Nadat het veld en de goals waren gecontroleerd door de scheidsrechter van dienst, wederom bedankt!, bleek dat er 1 goal niet in orde was. Om toch te kunnen voetballen werd ‘’good old’’ Mels gezocht om dit in orde te maken. Wie Mels kent begrijpt dat hij dit ook weer perfect regelde en zo konden we toch aftrappen op het altijd fijne kunstgras.

In de 1e minuten was het van beide kanten voorzichtig voetballen en werden er weinig kansen gecreëerd. Er was geen bovenliggende partij al was het Vierpolders wat iets meer probeerde te voetballen. Barendrecht was met regelmaat erg slordig en speelde te veel de lange bal.

Het was na ongeveer 20 minuten dat Vierpolders op een 0-1 voorsprong kwam. De spits van, normaal gesproken het 1e elftal, kreeg de bal op een meter of 25  van onze goal voor zijn voeten en schoot hem met een volley over Wesley heen en zette daarmee de 0-1 op het scorebord.

Ondanks een redelijk gelijk opgaande wedstrijd wist Barendrecht niet echt gevaarlijk te worden. Ondanks dat er wel hard gewerkt werd was de passing elke keer net niet voldoende waardoor we niet bij de goal van Vierpolders kwamen. Hier tegenover stond dat de verdediging van Barendrecht ook goed stand hield tegen de aanvallers van Vierpolders.

Op het moment dat keeper Wesley weer dacht dat die kon voetballen ging die spijtig genoeg in de fout. De fout zorgde, mede vanwege de trage reactie van verdediger michiel ( hij kwam niet van de grond af ) kwam Vierpolders gemakkelijk op een 0-2 voorsprong. Zo hielp Barendrecht eigenhandig Vierpolders aan een gunstige voorsprong.

Na de 0-2 was het Barendrecht wat iets meer de overhand kreeg en ook daadwerkelijk gevaarlijker begon te worden. De buitenspelers kregen de bal vaker en wisten een aantal goeie voorzetten te geven waar helaas nog niet uit gescoord werd. Uiteindelijk was het Roy die een minuut of 5 na de 0-2 de aansluitingstreffer wist te maken. Roy wist de bal te onderscheppen en ging met zijn snelheid het strafschopgebied binnen. Nadat de tegenstander hem probeerde te tackelen wist hij met een uiterste krachtsinspanning toch door te gaan en schoot hij de 1-2 binnen.

img_0003

Na de aansluitingstreffer was er meer geloof bij Barendrecht en Vierpolders kon de laatste minuten van de 1e helft alleen nog maar verdedigen. Het was Kevin die vlak voor de rust bijna de gelijkmaker binnenschoot. Met een goed schot van buiten de 16 schoot hij helaas net voorlangs. Zeker weten doe je niet maar als de eerste helft ook maar 5 minuten langer had geduurd dan hadden we met een gelijke stand de rust in gegaan. In de rust was het voor iedereen duidelijk dat als we zelf blijven voetballen zoals het laatste kwartier van de 1e helft, dan kan het niet anders dat we hier een goed resultaat zouden gaan halen.

Helaas wist Barendrecht deze lijn na de rust niet door te trekken en werd het niet heel erg gevaarlijk meer en zagen we weer het beeld van het 1e gedeelte van de 1e helft. Barendrecht was regelmatig slordig en creëerde helaas ook heel weinig. Ook in het begin van de 2e helft werd Vierpolders niet echt gevaarlijk. Hoewel ze iets meer kansen kregen deden ze hier ook niks mee.

Naarmate de 2e helft vorderde werd Vierpolders wel wat gevaarlijker en ongeveer 25 minuten voor het einde was wederom de spits van de bezoekers die scoorde. Van iets buiten het strafschopgebied schoot hij de bal onhoudbaar in de hoek. Het was duidelijk dat Barendrecht snel iets moest doen wilde het nog een positief resultaat halen.

Met nog 20 minuten op de klok kreeg Barendrecht een strafschop. Dave werd onreglementair naar de grond gewerkt en de goed leidende scheidsrechter kon niets anders dan naar de stip wijzen. Dave nam zijn verantwoording en schoot de bal prima binnen en bracht de spanning in de wedstrijd weer helemaal terug.

Je zou denken dat Barendrecht nu alles ging geven om die gelijkmaker te maken. Helaas bleef Barendrecht moeite houden en creëerde het eigenlijk geen kansen meer. Het was zelfs Wesley die met een goeie redding een zekere goal wist te voorkomen.

Met nog 10 minuten te spelen ging Barendrecht wel alles of niets spelen. Verdediger Dimitri werd eruit gehaald en er kwam nog een extra spits bij in de vorm van Roy. Ook dit had helaas weinig effect omdat we nog steeds geen goeie kansen konden creëren. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd was daar uiteindelijk toch nog de grote kans waar iedereen op zat te wachten. Een vrije trap werd het strafschopgebied ingeschoten en Kevin won daar het duel met de keeper. Hij kon de bal terug leggen op de vrijstaande Roy, maar deze wist de bal helaas niet binnen te schieten waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-3 nederlaag.

Ondanks deze nederlaag staat Barendrecht nog op de 6e plaats maar alles zit heel dicht bij elkaar. Volgende week zal 9 niet spelen en wellicht is dit even goed zodat iedereen weer positief richting de volgende wedstrijd kan gaan.

2016-11-22-photo-00000147

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.