In de provincie Luik daar ligt een veldje…

Begin maart, het was slechts 6 graden maar de zon scheen en dat maakte de temperatuur iets aangenamer. Op deze vrijdag was ik weer in alle vroegte in de auto gesprongen richting België. Op weg naar nieuwe plekken, op weg naar een nieuw avontuur. Camera mee, rugzak om, pet achterstevoren en richting onze zuiderburen. Regelmatig kom je op Social Media de meest prachtige plekken tegen. Vaak noteer ik deze in de hoop ze ooit eens te bezoeken. Twee maanden geleden zag ik een prachtige en unieke plek voorbijkomen. Een verlaten veld, twee doelen volgroeit met planten en bomen en een oude militaire basis. Een prima combinatie dat mij bracht naar deze bijzondere plek. De Plek? Grâce-Hollogne, in de provincie Luik om precies te zijn.

Grâce-Hollogne is vooral bekend omdat het gelegen is aan het vliegveld van Luik. De gemeente kent 22000 inwoners en heeft in Fort de Hollogne haar grootste toeristische trekpleister. Allemaal leuk en aardig, mij deed het vandaag niet veel. Ik was hier namelijk maar voor een ding, het veldje gelegen naast de Militaire basis. Het viel niet tegen! Na een goed stukje over de Belgische snelwegen kwam ik aan op de plaats van bestemming. Even de weg over, door de modder en over het veld richting de oude barakken. Het was precies zoals ik verwacht had. Het veld lag er verlaten bij, bomen stonden op het veld in de doelgebieden en op de achtergrond kon je de vervallen barakken al zien liggen. Een tof gezicht en ik werd al snel enthousiaster.

Het was een prachtige gezicht vol met typische kenmerken die horen bij de zogenoemde Urbex plekken. De militaire barakken werden duidelijk al jaren niet meer gebruikt. De ingegooide ramen, de ingestorte daken en al het graffiti op de muren maakte het plaatje af. Dit had precies wat je mag verwachten van een verlaten locatie. Ik keek er mijn ogen uit en bleef maar foto’s maken van alles wat ik zag…..

De militaire basis, het veldje, een nog slapende zwerver in een van de verlaten kamers en de krakende takken tijdens het bezoek. Stuk voor stuk maakte het deze plek uniek. Ik vond het oprecht een hele toffe locatie om eens te bezoeken. De plek is gemakkelijk te bereiken en daarom iets minder spannend dan dat je zou verwachten van een Urbex locatie. Toch vond ik het echt een geweldige ervaring. Ik raad dan ook aan, om een ieder die eens in de buurt is van Luik, een bezoek te brengen aan deze plek! Het zal je niet tegenvallen, het zal je niet teleurstellen! Wat rest zijn de foto’s van een unieke locatie…..

2 gedachtes aan “In de provincie Luik daar ligt een veldje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.