Groundhoppen door Europa

Het mooie aan Groundhoppen is dat een ieder zijn bezoek anders beleefd. Natuurlijk blijft het stadion hetzelfde en zullen bepaalde kenmerken altijd terugkomen, maar de sfeer en de wedstrijd zullen per keer verschillen. Het verschil ligt hem in het affiche, het wedstrijdverloop en in zoveel andere gebeurtenissen die plaatsvinden op dat moment. Ik probeer mijn ervaringen altijd zo veel mogelijk te delen en over te brengen bij de volgers. Mijn doel is namelijk om mensen te laten genieten en om hen aan te sporen hetzelfde te gaan doen.Mijn motto is dat je ervaringen moet delen om andere de inzichten te geven hetzelfde te doen. Dit keer ga ik het echter eens omdraaien en hoop ik op jullie hulp.

Elke woensdag avond zal ik een verhaal plaatsen die ik heb gekregen van een van de velen groundhoppers. Niets is te gek en hoe mooier de plek, hoe beter het verhaal. Deel wat foto’s, vertel over je ervaringen en laat mensen genieten van je verslag en/of fotoreportage. Het verhaal mag zo lang of zo klein zijn als dat jij wilt want zoals gezegd beleefd een ieder het op zijn eigen manier.

Heb je een verhaal, ben je geïnteresseerd of wil je iets delen? Stuur jou verhaal naar wess@vliegendekeeper.com en ik zal hem plaatsen op de website. Nogmaals 1 verhaal per week en uiteraard informeer ik je wanneer het geplaatst wordt. Het seizoen is lang dus ik kan genoeg verhalen gebruiken. Vermelding van naam, twitter account, facebook account en evt. website zijn geen enkel probleem en helpen wellicht om een grotere doelgroep te bereiken. Ik verwacht zeker niet dat je binnen een dag een verhaal hebt staan maar mocht je een idee hebben geef het door en ik hou er rekening mee! Het doel is om mensen te bereiken en daar heb ik jullie bij nodig!

Hier de inmiddels ingestuurde verhalen:

 

Het Szőny úti stadion  

Het Szőnyi úti Stadion is voor mij een hele speciale. Het stadion met een capaciteit van ruim 12.000 toeschouwers heeft een heel apart uiterlijk. Achter de hoofdtribune staan drie gigantische Oostblok stadionlampen. Ze zijn zo indrukwekkend dat ze imponerend worden in dit stadion. Ook de tribune is van ongekend slechte kwaliteit dat het schitterend oogt. Het Szőnyi úti Stadion in Boedapest is hoe dan ook een aanrader om te bezoeken. Inmiddels geintresseerd in de foto’s? Link is lezen……

Vergane glorie in Ludwigshafen am rhein

Een typisch Duits stadion met hoge staantribunes, imposante lichtmasten en een onmisbare sintelbaan. Het Südwest stadion in Ludwigshafen heeft alles waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik moest en zou dit stadion zo snel mogelijk bezoeken. Al eerder dit seizoen was het mijn bedoeling en had ik een planning gemaakt. De reis ging toen naar Karlsruhe waardoor een bezoek voor de hand lag. Helaas in verband met tijdgebrek kwam het er toen niet van en moesten de plannen voorlopig de ijskast in. Vorige week was ik weer eens in de buurt en kon ik het dit keer niet laten om even binnen te wandelen. Deze kans mocht ik niet laten schieten.

EEN DAG IN SPOOKSTAD TSJERNOBYL

Het mooie van het schrijven over voetbal, reizen en het delen van foto’s is dat mensen jou als persoon ook sneller weten te vinden wanneer zij foto’s of verhalen hebben die gerelateerd zijn aan een van deze onderwerpen. Afgelopen week kreeg ik een aantal foto’s toegestuurd van Feyenoord supporter Joeri die in Oekraïne was voor de wedstrijd van zijn club tegen Zorya Luharsk. In de dagen voor deze wedstrijd bezocht Joeri het indrukwekkende en spookachtige Tsjernobyl. Lees verder….

img_0580

 

Eindelijk weer Europees!

Het is woensdag 8 mei 2013… Daar staat het toch echt op de site van Sparta Rotterdam: ‘Sparta Rotterdam deze zomer op bezoek bij Burnley FC’! Groot was de vreugde! Eindelijk weer Europees… Behoudens wat Intertoto-gestoei halverwege jaren ’90 tegen clubs als Lausanne Sports en AIK Stockholm leek deelname aan het echte Europese bekertoernooi al lichtjaren geleden. In de jaren ’80 bestreed Sparta clubs als Borussia Mönchengladbach, Spartak Moskou en Hamburger SV in memorabele wedstrijden, die alleen volgens overlevering nog herbeleefd worden. Daarna verging het onze club moeizaam en degradeerden we zelfs tot tweemaal toe uit de eredivisie.

burnley4


NOORD ITALIË EEN PARADIJS VOOR GROUNDHOPPERS

Noord Italië mag met recht een heerlijk gebied genoemd worden. Groundhoppers die houden van lekker weer, vervallen stadions en pure voetbalromantiek kunnen hier hun ongemerkt hun gang gaan. Met grote steden als Verona, Milaan, Bologna en Genova is er genoeg cultuur te vinden maar voor wie de pure stadions wilt zien gaat ook naar de kleinere omliggende steden. Carpi, San Remo, Empoli en Mantova zijn steden met veelal oude en vervallen stadions waar het echte calcio zich nog afspeelt. Afgelopen zomer ging Jordi, trouwe lezer van deze pagina, op pad naar het prachtige Noord Italië en reisde hij langs verschillende stadions. Hij kreeg te maken met Italiaanse gastvrijheid, rondleidingen en soms zelfs een weigering tot de entree van het stadion. Niets hield Jordi tegen en zo kon hij zonder al te veel moeite de mooiste plaatjes maken van maar liefst tien stadions. Van grote steden zoals Bologna, tot aan het kleine San Remo, geen stadion was hem teveel. Noord Italië is prachtig en zit boordevol met voetbal romantiek. Dit artikel neemt je mee langs al deze pracht van stadions:IMG_6311

 

HET ECHTE CALCIO…..

Op voetbal niveau gaat het de laatste jaren steeds slechter met de grote clubs op het eiland. Palermo vecht de laatste jaren constant tegen degradatie en moest zelf naar de Serie B aan het einde van 2013. Gelukkig kon de club door een kampioenschap op het tweede niveau snel weer terugkeren. Catania werd wegens het omkopen van wedstrijden terug gezet naar de Lega Pro en ook Messina ACR werd terug gezet maar ditmaal wegens financiële wanordelijkheden. Lees verder

DSC_0193
Een stadion van glas langs de snelweg – aa gent

Nieuwe stadions, als fan van oude nostalgische grounds heb ik er niet heel gek veel mee. Desondanks besluit ik op vrijdag 8 juli toch de auto in te stappen om een nieuw stadion van het lijstje af te strepen. Ik ben met regelmaat in België geweest om voetbalwedstrijden te bezoeken en dus bekend met het vaak rare gedrag van onze Zuiderburen op de weg. Tel daarbij op dat de bouwvak die dag begon in België en je raadt het al…monsterfiles rondom de ring Antwerpen. Even dacht ik er aan om bij Antwerpen om te keren en naar huis te gaan, maar het zou zonde zijn van de al aangeschafte kaarten. Na ruim 4,5 uur in de auto te hebben gezeten arriveer ik uiteindelijk rond een uur of 6 in Gent. Lees verder:

IMG-20160708-WA0010

QPR, een passie voor het leven!

We schrijven vrijdag 8 april 2016 rond 04.00 uur. Normaal gesproken ben ik niet aanspreekbaar voor 8 uur ’s ochtends en een fiks aantal koffie, maar nu ben ik direct springlevend en enorm actief. Vandaag mag ik weer een reis naar mijn geliefde Londen maken om Queens Park Rangers te bezoeken!

 

 

MIJN REIS NAAR DE OEKRAINSE HOOFDSTAD

Op zondag ochtend 29 juli vloog ik via Frankfurt naar Kiev en kwam halverwege de middag aan. Kiev is de grootste stad van Oekraïne en telt rond de 2.6 miljoen inwoners. De stad wordt gesplitst in tweeën door de rivier de Dnjepr. Kiev is een van de oudste steden van Europa en staat bekend om haar prachtige kerken, kloosters en kathedralen. Ik bezocht het Onafhankelijkheidsplein, de Sint Sofia Kathedraal, de Russische orthodoxe kerk, de gouden poorten en het prachtige Holenklooster. Lees verder..

DSCN0746_2